English flag   Magyar zászló   RSS

Alcor Access Q913M Táblagép

Tűéles kijelző

Az Access Q913M 9.7"-os, hatalmas felbontású kijelzőjén a képek és a videók új életre kelnek. A 2048 × 1536 képpontos felbontásnak köszönhetően a weboldalak vagy elektronikus könyvek olvasásakor a nyomtatott szöveghez hasonló, éles betűképeket és jól olvasható szövegeket kapunk.

Négy mag, 2 GB DDR3 rendszermemória

A négymagos processzorral és 2 GB DDR3 memóriával szerelt Access Q913M semmilyen téren nem okoz csalódást - legyen szó játékról, munkáról vagy szeretteinkkel történő kapcsolattartásról, az alkalmazások villámgyorsan működnek.

Számtalan csatlakozási lehetőség

Az eszközt sokféle csatlakozóval szereltük fel, hogy mindenki megtalálja a számára szükségeset. Az internetre való csatlakozáshoz a beépített Wi-Fi lesz segítségünkre, amely a "b", "g" és "n" szabványokat támogatja illetve használhatjuk az eszköz beépített 3G modemjét is*. Vezeték nélküli fejbeszélőnkhöz vagy GPS-ünkhöz Bluetooth segítségével csatlakozhatunk, a készülék USB OTG (Host) csatlakozójához pedig külső USB-s tárolóeszközöket vagy billentyűzetet is köthetünk. Ne feledkezzünk meg a beépített 2 megapixeles hátlapi kameráról, amellyel fényképeket vagy videófelvételeket készíthetünk, illetve az előlapi 0.3 megapixeles kameráról, amit videócsevegéshez használhatunk. A kamerával készített fényképeket és videókat a készülék micro HDMI csatlakozóját használva az egész család élvezheti a televízión.

* A készülékben található 3G modem csak mobil adatkapcsolatra használható, hanghívások nem támogatottak!

Android tulajdonságok

 • Multitasking operációs rendszer
 • Teljes magyar lokalizáció
 • Linux alapú kernel
 • Wi-Fi támogatás
 • Alkalmazások telepítése a Google Play áruházból (bizonyos alkalmazások letöltése díjköteles lehet)
 • Webkit-alapú internetböngésző
 • E-mail kiliens és naptár alkalmazások
 • Hangos kereső
 • Kisalkalmazások (widgetek) elhelyezésének lehetősége az asztalon
 • Alkalmazások telepítésének lehetősége (a Google Play áruházból vagy külső fájlból telepítő alkalmazás használatával)
 • Animált háttérképek használatának lehetősége (Live Wallpapers)
 • Szövegbevitel képernyő-billentyűzet segítségével
 • Továbbfejlesztett zárolási képernyő
 • Folyékonyabb élményt nyújtó felhasználói felület
 • Továbbfejlesztett másolás és beillesztés funkciók
 • Továbbfejlesztett értesítések

A műszaki jellemzők- és tulajdonságok változtatásának joga fenntartva! A készülék tulajdonságai firmware frissítés után változhatnak!

Megjegyzések:

 • A gyártó cég nem garantálja a kompatibilitást (működés és/vagy tápellátás tekintetében) minden USB eszközzel és nem vállal felelősséget semmilyen adatvesztésért, amely a készülék használata során következik be. A mindenkori felhasználó felelőssége, hogy fontos adatairól biztonsági másolatot készítsen.
 • Ha a készülékhez csatlakoztatott USB eszközön nagy mennyiségű adat található, a tárolóeszköz inicializálása hosszabb időt vehet igénybe.
 • Egyes USB-s eszközöket a készülék nem ismerhet fel.
 • A készülékben található 3G modem kizárólag mobil adatkapcsolatra használható, hanghívásokat nem támogat!
 • A mobilinternet használatához érvényes, mobil adatkapcsolatot tartalmazó előfizetés szükséges. A 3G adatforgalom díjköteles lehet. Sem a gyártó, sem a forgalmazó cég nem vállal felelősséget a mobilinternet használatából fakadó egyszeri vagy rendszeres költségekért.
 • Egyes, támogatott formátumú médiafájlok kodektípustól és -beállítástól függően esetleg nem játszhatóak le. A támogatott fájltípusok listája csupán tájékoztatóul szolgál. A támogatott formátumok listája firmware frissítés után előzetes figyelmeztetés nélkül változhat.
 • A gyártó cég nem vállal felelősséget a készüléken található, harmadik féltől származó szoftverek hibamentes működéséért.

 

 • Hálózati töltő
 • USB kábel
 • USB host (OTG) kábel
 • Fülhallgató
 • Magyar nyelvű kezelési útmutató

Alcor Access Q913M - Harc a pixelekkel

Tesztlaborunkban az Alcor egyik "nagyképű" táblagépe járt, és elsősorban a jó árával és nagy kijelzőjével kíván hódítani.

Tovább a tesztre >>>

 

Alcor Access Q913M teszt

A magyar székhelyű Alcortól újabb remek táblagépet kaptam tesztelésre, mégpedig az Access Q913M-et, ami a kevésbé jómódúak számára hozza el a retina kijelző élményét. A készülék kiváló alternatíva lehet azok számára, akik egy iPad-hez hasonló eszközt keresnek, de nem tudják megfizetni az Apple méregdrága csodagépét, vagy esetleg az iOS nem éppen az esetük.

Tovább a tesztre >>>

   

 

??j firmware Access Q913M készülékhez ⑑ 20150206

Alcor_Access_Q913M_20150206.zip (254.39 MB)
Firmware frissítési útmutató Alcor Access Q913M készülékekhez

Alcor_Access_Q913M_upgrade_instructio... (582.50 kB)
RKBatchTool v1.7 ⑑ Firmware frissítő alkalmazás

RKBatchTool 1.7.zip (840.04 kB)
Gyári firmware (2014. 7. hó)

Alcor_Access_Q913M_0718.rar (224.99 MB)
Alcor Access Q913M Felhasználói kézikönyv

Alcor_Access_Q913M_HUN_manual.pdf (1.34 MB)


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


K: A készülék kevesebb szabad memóriával rendelkezik, mint ami a dobozon feltüntetésre került.

V: Ennek oka, hogy a készülék tárhelyének egy részét az Android rendszer ill. működéshez szükséges rendszerpartíciók foglalják el (pl. egy 8GB tárhellyel rendelkező készülék esetén általában kb. 6GB érhető el a felhasználók számára).

K: Kijelzővédő fóliát keresek táblagépemhez.

V: Sajnos jelenleg nem forgalmazunk ilyen tartozékot a készülékhez, de az univerzális kijelzővédő fóliák között valószínűleg található megfelelő darab, ami használható az eszközhöz.

K: Sajnos megsérült a készülékem érintőkijelzője és/vagy képernyője. Vállalják a javítását?

V: Természetesen márkaszervizünk vállalja a törött komponensek cseréjét is. Mivel törésre és fizikai sérülésre nem terjed ki a készülékre vonatkozó jótállás, ezért a javítás ezekben az esetekben díjköteles. A javítás költsége a sérülések mértékétől ill. a sérült komponensektől függ, ezért pontos árajánlatot márkaszervizünk minden esetben csak a készülék bevizsgálása után tud adni.

K: Nem tudom táblagépemet a számítógépemhez csatlakoztatni ill. az nem ismeri fel a tabletet vagy csatlakoztatáskor a számítógép eszközmeghajtót keres.

V: Ennek több oka is lehet, kérjük ellenőrizze az alábbiakat.
- Próbálja a készüléket másik USB kábellel ill. a számítógép másik USB kapuját használva csatlakoztatni.
- Ellenőrizze, hogy a csatlakoztatást követően a táblagép kijelzőjén látható-e az USB kapcsolat bekapcsolására szolgáló képernyő. Ha igen, kérjük ellenőrizze azt is, hogy bekapcsolta-e az USB tár módot a képernyőn látható “USB-tár bekapcsolása” gombbal. Ekkor a kijelzőn látható zöld Android robot narancssárga színűre vált, ezzel jelezve hogy a készülék USB-s tárolóeszköz módban működik.
- A Beállítások → Fejlesztői lehetőségek → Hibakeresés rész alatt kapcsolja ki az “USB Hibakeresési mód” opciót, amennyiben az be van kapcsolva.

K: A gyakran ismételt kérdések között nem találtam meg a választ a kérdésemre, hol kaphatok segítséget?

V: Kérjük észrevételét, kérdését írja meg terméktámogatásunknak: support@alcordigital.com