English flag   Magyar zászló   RSS

Alcor OnAir2 FM Transmitter

Az Alcor On Air egy különleges MP3 lejátszó, ami kifejezetten autós használatra lett kifejlesztve. Az alapötlet roppant egyszerű, mivel az autóban általában nehézkes vezetékesen összekötni a különböző zenelejátszó készülékeket a beépített HiFi-vel, így az On Air egy kis teljesítményű FM mini adóval (FM transmitter) rendelkezik, ami képes kisugározni az Alcor által lejátszott zenefájlokat. Így mindössze rá kell hangolni az autórádiót az Alcor frenvenciájára és már élvezheti is a kedvenc dalait az autóban.

Zenével többféle módon is táplálhatjuk a kis készüléket. Lehetőség van SD/MMC memóriakártyáról, USB pendrive-ról vagy a vonal bemeneten keresztül bármilyen CD vagy MP3 lejátszóról lejátszani a számokat.

Ezen túl az On Air további extrákkal is rendelkezik, mint pl. hangszínszabályzás, könyvtárakból történő lejátszás és fájlnevek megjelenítése.

A készülék hasznos alaptartozéka az infra távvezérlő és a mini-jack kábel.

Mindezekkel együtt az Alcor On Air egy roppant egyszerűen kezelhető, sokoldalú és rendkívül praktikus eszköz azoknak, akik szívesen hallgatják a saját zeneiket az autóban is.FM transmitter

 • Vezeték nélküli hangátvitel FM sávban
 • FM transmitter (mini FM adó)
 • 206 előre beállított csatorna
 • 87.5~108.0 MHz FM frekvenciasáv használata
 • 4-6 méter hatótávolság
 • 12V / 24V DC tápfeszültség
 • Állítható szivargyújtó csatlakozó

MP3 lejátszás

 • MP3 lejátszás USB pendrive-ról vagy SD/MMC kártyáról
 • Zenelejátszás MP3, CD, DVD és MD lejátszókról (vonalbemeneten keresztül)
 • LCD kijelző
 • Megjelenített információk - audió jelforrás / fájlnév / lejátszási idő / beállított frekvencia / EQ
 • 5 féle gyári hangszín beállítási lehetőség (EQ)
 • Zenelejátszás könyvtárból
 • Hangerő szabályzás / frekvencia állítás / zeneszám léptetés (távvezérlőről is)
 • Fekete és ezüst színben

 

 • Infra távirányító
 • Line-in kábel
 • Biztosíték
 • Magyar nyelvű kezelési útmutató

Rácz Attila

2013. March 1. 12:46:04

Én 2009. December 17-én vásároltam az elsőt, majd egy másodikat egy családtagnak. A családtagnak vásároltat még sikerült garanciában kicseréltetni néhány napos működés után kéken világító kijelzőt mutatott csak és nem vitte a kártyát ésa pendrive-ot. A kicserélt darab is így végezte, igaz már megélte az egy évet. Az enyémet kezdetekben sokat használtam, de később szereztem egy mp3-as fejegységet és nem használtam a mai napig. Most elővettem mert használni akartam! Hát ez is így fejezte be hogy csak kéken világít. A három készülék pontosan (két különböző autóban) pontosan ugyanúgy hibásodott meg! De látom más is leírja ezt a jelenséget nem csak én! Amúgy nagyon jó kis készülék. Szépen szól, bár a zeneszámok közötti szünetekben diszkréten sisteregve tudatja hogy ő most is dolgozik csak még nem szól a zene :) Tehát összefoglalva: 2-3eFt körüli áron kapható, ennyit meg is ér. A vásárláskor kapott blokkot jól meg kell őrizni és ha gond van vele vissza kell vinni az üzletbe és kérni a cseréjét. Egy év letelte után meg úgy kell felfogni hogy minden nap ajándék amit még működik. Ennyi várható tőle!

Besznyák György

2012. June 11. 19:52:19

Tisztelt Alcor!
Hogyan juthatnék valamilyen leíráshoz, használati útmutatóhoz? Pl. a play gomb hosszan történő nyomva tartásával lehet valamit váltani vele, de nem igazán derül ki, hogy mit.

Fábián László

2010. July 9. 20:15:00

Kedves ALCOR-os urak
Kamionozok, mivel minden alkalommal más autóba ülök az egyszerűség kedvéért, én is vettem egy ilyen készüléket.
Minden tökéletesen működik (az alig észrevehető, de a trasmitterek jellemző sistergő alapzajától eltekintve)semmilyen problámám nincs vele. Vagyis egy árnyalatnyi; a "funkciók" szerint kezeli a könyvtárakat. Kezeli, mert olvas bennük, de ha van a kártyán adott esetben 10-40-100 album, nem tudok közülük választani, csak az összes számba tudok keresgélni. Esetleg ha a rengeteg szám közül ráakadok a kiválasztott albumra, azt tudom visszajátszatni, ami meglehetősen kellemetlen ekkora adatnál.
Lehet, hogy működik az albumok közötti váltás is, de az én egyszerű eszemmel nem jövök rá, hogy kell pl. az ABBA könyvtárat megkeresni és nem az összes MP3-ban kutatni utánna.
Ha tévedtem, és a létezik valahol az albumok közötti váltás, elnézést a zavarásért, de szeretném tudni, hogy kell.
Köszi az infot

Alcor

2010. May 21. 15:02:00

Tisztelt Pál Zsolt Úr, a készülék - mint bármilyen műszaki eszköz - meghibásodhatott, amennyiben garanciális még az eszköz, a vásárlás helyén kicserélik ill. javításra küldik. A kellemetlenségért elnézést kérünk!

További szép napot kívánunk, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Pál Zsolt

2010. May 21. 12:29:22

Tisztelt Alcor!
DecemTberben vásároltam az ON Air 2 kis transzimittert ami februárig működött.Egyszer csak megállt és nem vette be Kingston 2 gigás pendrive-t.Betettem egy szintén kingston kártyát azt vitte.Sebaj gondoltam kártya meggy jó lesz. Aztán gondolt egyet a müszer és azt sem olvasta tovább.Jelenleg ha a szivartöltőbe bedugom, csak egy kékes fény jelzi, hogy áramot kap de semmi kiírás és továbbra sem játszik le semmilyen csatlakoztatott eszközt.Egy darabig nem foglalkoztam vele. 3000.-Ft az ablakban gondoltam több Alcor terméket az életben nem vásárolok.De csak bosszantott belül, így most készülök visszamenni a boltba a blokkal együtt ha csak önök nem tudnak valami megoldást a problémára.Tisztelettel Pál Zsolt

Alcor

2010. May 20. 11:27:46

@Krisztián Sándor: Kérjük juttassa el a készüléket a szervízbe, ahol munkatársaink meg tudják vizsgálni, hogy mi okozza a problémát.

További szép napot kívánunk, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Krisztián Sándor

2010. May 17. 22:29:22

Alig 6hónaja,hogy vettem egy ilyen transmittert.Eddig semilyen probléma nem volt vele.De most teljesen megadtamagát.A kijelző világít,amikor megkapja az áramot,de nem olvassa sem a kártyát,sem a pendrive-ot,de még a vezetéken keresztül kapott jelet sem továbbítja.A kijelzőn semilyen információ sem jelenik meg.Ha van valamilyen ötletük meg köszönnöm.

Alcor

2010. May 11. 14:09:30

@Szepi: Természetesen cseréljük a távirányítót, amennyiben az a hibás.

További szép napot kívánunk, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Szepi

2010. May 4. 16:29:23

Nekem egy gond van vele az hogy a távírányítóval nem tudok lapozni se a hangerőt növelni csak számokat tudok beírni. Ilyenkor mi a teendő?

Alcor

2010. April 28. 18:34:55

Tisztelt Farkas István Úr, kérjük a pendrive fájlrendszerének sima FAT-et válasszon formázáskor.

További szép napot kívánunk, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Farkas István

2010. April 26. 17:40:53

megtörtént ... kipróbáltam másik pendrive-al is! nem működik!
Mi legyen a teendő?

Farkas István

2010. April 26. 16:50:54

Kedves alcor!
Immáron a második transmittert próbálom üzembe helyezni, és mindkét esetben azt írja ki a készülék, hogy "NO FAILED" ! Maxell 4 GB-os penddrive-ot használok, többször formatáltam, (a vásárlás helyén azt mondták, hogy formázzam FAT32-re, akkor nem lesz semmi gond) de a probléma továbbra is probléma maradt!
Mit tehetnék, hogy működtetni tudjam a készüléket???
Vajon a második darab is hibás lehet, vagy valamit én rontottam el!
Esetleg tegyek le róla, hogy működésre bírjam és inkább vásároljak valami mást???

Hámori János

2010. April 13. 19:12:06

Tisztelt Cím!

Kb. 1 hónapja vettem a készüléket. Minden funkciója megfelelően működik, az átvitt jel minősége (alapzaj kivételével) elfogadható. Több rádió vevőkészülékkel(autórádiók, táskarádiók) kipróbáltam. Komoly problémát tapasztaltam sajnos az új VW Jettában levő RCD 300 rádiónál. A jelenség olyan, mintha a transmitter vivő frekvencia stabilitása nem lenne megfelelő, periodikusan hallható egy erősödő majd elhalkuló kerregéses alapzaj. Ez akkor is hallható, ha a transmittert külső tápegységről, az autón kívülről üzemeltetem. Ezt a jelenséget más gyenge térerővel rendelkező FM adóknál sem tapasztalom.
Várom szíves válaszukat.
Üdvözlettel:
Hámori János

Görzsöny Attila

2010. April 12. 11:32:42

Kérdésem! A Nissan rádióm érzékeli szépen le is játsza, de 30 mp-ként "püttyög" és kiírja: NO TRAFFIC"! Továbbá a pendrive-on több mappa is van, s ezek között csak sorban mehetek. A távírányítóval lehet-e mappát váltani? S mit kell tennem a no traficc kiírás miatt?

Üdv.

Alcor

2010. April 9. 19:35:16

@Gio: Lehetséges, hogy a pendrive hibás, amennyiben van rá mód kérjük, hogy próbálja ki másik pendrive-val is az eszközt.

További szép napot kívánunk, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Glo

2010. April 1. 17:36:22

Tisztelt Gyártó!

Ajándékba kaptam egy ilyen eszközt, de az a problémám vele, hogy Pendrive-ról működtetve 2-3 másodperc után leáll, és lefagy a szerkezet. A sáv beállítással nincs gond, a laptopot rákötve kábellel működik, és tisztán szól.
Nem a rádió a bűnös, mert több autóban is ugyanezt prodikálja a zenék inicializálása után.

Felipe

2010. March 24. 13:53:36

Kedves Alcor, vettem ilyet, ár/érték arányban nagyon jó, könnyen kezelhető, meg vagyok elégedve vele, egy kis hibája van, hogy eléggé sistereg az alapzaj, ha a magnót felveszi az ember hangosra és két szám közötti szünet van - ilyenkor jó lenne, ha a készülékben lenne valami zajszűrés, vagy adásnémítás.

Alcor

2010. January 13. 12:23:20

Tisztelt Csonka Norbert Úr, megpróbálunk a mérnökkökkel valamilyen megoldást keresni, ha találunk ilyet, e-mailben értesíteni fogjuk. További szép napot kívánunk, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Csonka Norbert

2010. January 10. 10:07:33

Pár napja vásároltam 2990-ért. sd kártyával próbáltam első nekifutásra is azonnal működött egy Blaupunkt kazettás rádióval több frekvencián is.A gond akkor kezdődött mikor az autót beindítottam indítózáskor csak pattogott amikor beindult attól kezdve csak sistergés, megszűnt a sugárzás végiglapoztam az összes frekvenciát de a helyzet változatlan.Az autót leállítva ismét hibátlanul üzemelt.Azt rögtön gondoltam hogy a gyújtás zavarja be de nincs valami tippetek hogyan lehetne ezt megoldani?

Alcor

2009. December 19. 14:23:21

Köszönjük az értékes véleményt, üdvözlettel: az Alcor Digital csapata.

Rácz Attila

2009. December 17. 22:23:38

Most vettem nagyon bajnok áron 2490-ért.
Kipróbáltam nagyon szuper. Többféle frekvencián is teszteltem. Néztem egy kazettás Sony autórádióval és néztem egy Blaupunkt MP27-tel is. Korrektül vitte a 2 GB -os pendrive-ot, pedig nem csak zene volt rajta. SD kártyával még nem néztem. (De majd azt is tesztelem csak nem volt nálam és most nincs kedvem lemenni az utcára a kocsihoz az esti mínusz hat fokban.)
Kb 15 percig teszteltem, amíg a boltból hazaértem. A gépkocsi gyújtása nem okozott zavart. Egy kis negatívum azért a végére: A távirányítóval szószerint rá kell célozni a készülékre. Tehát a távirányító a készüléktől alig 20 cm-re van, akkor is célozz a készülékre! Csak így viszi!Szóljon hozzá Ön is!
Biztonsági kép: biztonsági kódot tartalmazó kép